Mutfakta Yapılan Bu Hata Lezzete De Sağlığa Da Düşman. İşte Yıkanmaması Gereken 5 Gıda. Mikropları Artırıyor

İşte yıkanması fayda yerine zarar getiren o yiyecekler:

Mantar

Mantarlar, süngerimsi bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, suyla yıkandıklarında su emerek lezzetlerini ve besin değerlerini kaybedebilirler. Mantarları temizlemek için nemli bir bez veya fırça kullanmak daha uygundur.

Bulgur

Bulgur, buğday tanelerinin önce haşlanması, ardından öğütülmesi ve son olarak da kurutulmasıyla üretilir. Bu işlem sırasında buğdayın dış kabuğu ve kirleri ayrılır ve bulgur taneleri temizlenir. Bu nedenle, bulgurun üretim süreci sırasında temizlenir ve yıkanması gerekli değildir.

Tavuk

Tavuk eti, yüksek bir mikrop taşıyıcısı olabilir. Ancak tavuk etini yıkamak, mikropların yayılmasına neden olabilir ve gıda güvenliği riskini artırabilir.

Yumurta

Yumurta kabuğu, doğal bir koruma tabakası görevi görür ve salmonella gibi bakterilerin içeri girmesini engeller. Yumurtayı yıkadığınızda bu koruma tabakası zarar görebilir ve bakteri girişine açık hale gelebilir. Yumurtaları temizlemek için kuru bir bez kullanmak yeterlidir.

Et

Et ürünlerini yıkamak, bakterilerin yayılmasına neden olabilir. Etin yüzeyindeki bakteriler, yıkama sırasında suyla etrafa yayılabilir ve bu da çapraz bulaşmaya yol açabilir. Eti pişirmeden önce soğuk suyla durulamak ve pişirme sırasında iyice pişirmek yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir